Основно училиште Живко Брајковски - Општина Бутел

Основното училиште Живко Брајковски е изградено во две фази со помош од Светска банка и сопствен буџет на Општина Бутел. Училиштето има 34 училници за дневна настава, библиотека, трпезарија, соба за музичко и е енергетски ефикасно.
Тип на проектЛокацијаGBAАрхитектКлиент
Општествен објектОпштина Бутел4500 м2Идеја ПлусОпштина Бутел

Галерија